فرآیند تخریب بخش جدانشدنی برای اجرای پروژههای ساختمانی و تغییر محیط است. چکش تخریب دستگاهی است که این کار را با دقت و سرعت بالایی انجام میدهد. برای خرید چکش تخریب باید فاکتورهای مهم از جمله، قدرت، سایز، نوع ابزار، نوع مته، سرعت، وزن و ... در نظر گرفته شود.
چکش تخریب دستگاهی است که قدرت بالا در تخریب دارد و با دقت بالایی طراحی شده است. این دستگاه به واسطه مکانیزم خود میتواند عملیات تخریب را به خوبی اجرا نماید. از چکش تخریب برای راهسازی، لوله کشی، تغییر دکوراسیون ... استفاده میشود.
اگر بخواهیم به زبان ساده چکش تخریب را معرفی کنیم: دستگاهی است که دارای موتور مخصوصی است که حرکات رفت و برگشت در یک نقطه خاص دارد. این حرکات به قدری سریع و در مدت زمان کم صورت میگیرد که احتمالاً با چشم قابل رویت نخواهد بود.
توان و قدرت موتور چکشهای تخریب ارتباط مستقیمی با وزن آنها دارد، یعنی هرچه توان چکشهای تخریب بتن بیشتر باشد، وزن آنها نیز بیشتر است و در اغلب اوقات شاهد بزرگتر بودن سایز آنها نیز خواهیم بود. انتخاب سایز چکش با نوع کاربری آن رابطه مستقیمی دارد.
در خرید این دستگاه باید در وهله اول نوع کاربری مشخص شود. یعنی اگر قرار است با واسطه این دستگاه دیواری سوراخ شود، انتخاب چکشی که سایز بزرگی دارد و وزن آن زیاد است سبب کاهش بازدهی میشود و در نهایت کاربر را خسته میکند اما اگر نیاز به استفاده از این دستگاه برای تخریب کفهای بتنی باشد قطعاً نوع بزرگ با قدرت بالا و وزن زیاد انتخاب خوبی محسوب میشود و راندمان کار را بالا میبرد.
اگر میخواهید به توان ضربه ابزار در چکش دقت نمایید، قدرت موتور بسیار مهم است و از مشخصههای مهم چکش تخریب محسوب میشود و میزان آن بر حسب ژول بیان شده است. قدرت موتور، نیروی وارد شده به هر ضربه را مشخص میکند. از سوی دیگر نیاز است که تعداد ضربه در دقیقه بررسی شود که البته در سایزهای مختلف متفاوت خواهد بود. ضربه در دقیقه برای چکشهای تخریب با سایز بزرگ معمولاً ثابت است اما برای دستگاههای کوچک، این مقدار متغیر اعلام شده است و به واسطه کاربر مشخص میشود.
یکی از بخشهای مهم چکش تخریب، ابزارگیر است که ظرفیت آن بر حسب میلیمتر مشخص میشود. در منظور از ظرفیت، بزرگترین یا بیشترین سایز ابزاری است که در دستگاه چکش تخریب جاگذاری و اجرا میشود. اینطور که بررسیها نشان میدهد ابزار گیر در دستگاه چکش تخریب به چندین دسته تقسیم شدهاند. مدلهای 4 ،5 و 6 شیار مشهورترین آنها بوده و بر اساس موقعیت پروژه اجرا میشود. دقت کنید که اگر ابزار گیر دستگاه 5 شیار باشد شما نمیتوانید ابزار گیر 4 شیار را در دستگاه اجرا نمایید. این ابزارها از جنس فولاد طراحی شدهاند و معمولاً شکل نوک آن متفاوت است. دو سبک کلی نوک تیز و نوک تحت برای این ابزارگیرها وجود دارد. نوک تخت آن برای تخریب دیوار بسیار عالی بوده و همینطور در راستای تخریب کف آجری و یا سرامیکها استفاده میشود.
ابزارگیرهایی که نوک تیز هستند تمرکز بالایی روی ضربه دارند و برای کفهای بتنی و سنگی بهترین گزینه محسوب میشود.
سومین پارامتری که در خرید چکش تخریب باید به آن دقت زیادی شود سطح ایمنی آن است. میدانیم که وزن و قدرت این دستگاه معمولاً بالا است پس باید دقت شود که فردی که قرار است از این چکشها استفاده نماید باید قدرت بدنی بالایی داشته باشد. معمولاً چکشهایی که دستگیره خوبی دارند و یا فضایی برای ثابت ماندن انگشت دارند، گزینه خوبی برای خرید هستند چون کاربر میتواند چکش را در بین انگشتان دست خود فیکس نماید. استفاده از کفش ایمنی در زمان اجرای چکش های تخریب به امنیت بیشتر کار کمک زیادی میکند.
چکشهای مخصوص تخریب بتن مدلهای متنوعی دارند که شما در زمان خرید باید به بهترین گزینه رجوع نمایید. سه دسته کلی برای این دستگاه دیده میشود که شامل چکشهای برقی یا الکتریکی، چکشهای پنوماتیک یا بادی و چکش های هیدرولیکی است، بررسیها نشان داده که رایج ترین و البته بهینهترین چکشها، مدلهای برقی هستند چون قدرت خوبی دارند و سرعت اجرای آنها نیز به نسبت دو مدل دیگر بیشتر است.