کاشت میلگرد
کاشت میلگرد عملیاتی است جهت جایگذاری میلگرد در بتن به گیرایش رسیده به دلیل اعمال تغییرات در سازه بتنی. فرضیات این عملیات میلگردیست با هر سایزی در بتنی با هر مقاومتی.
هدف از کاشت میلگرد چیست؟
گاهی ممکن است در طول دوره احداث یک سازه بتنی به دلیل اصلاح یا تغییرات در نقشه اجرایی و یا در پایان این دوره یعنی در دوره بهره برداری به دلیل نیاز به گسترش سازه بتنی لازم باشد میلگرد در بتن موجود، قرار داده شود.
از دلایل کاشت میلگرد در بتن می توان به نکات زیر اشاره کرد:
- اصلاح محل و جابجایی ستون بر روی فنداسیون
- امتداد ستون در جهت ستون موجود
- اتصال تیر بتنی در ستون موجود
- کاشت میلگرد در ستون جهت اجرای شمشیری راه پله
- اضافه کردن کنسول در ساختمان
برای مشاوره رایگان و دریافت قیمت کاشت میلگرد با ما تماس بگیرید 09126080038
حال نیاز است با نحوه ی کاشت میلگرد آشنا شویم، بهتر است در ابتدا به نکات ذکر شده در آیین نامه بپردازیم:
ضوابط کاشت میلگرد در آیین نامه بتن ایران
آیین نامه های بتن استفاده از میلگرد آجدار را برای کاشت توصیه می کنند زیرا میلگرد آجدار درگیری و چسبندگی بهتری را با چسب کاشت میلگرد و بتن دارند.
میلگردهای مورد استفاده در کاشت میلگرد در قطرهای ۶ الی ۳۲ میلی متر در بازار یافت می شوند.
از لحاظ مشخصات مکانیکی میلگردهای مورد استفاده در کاشت میلگرد طبق استاندارد سه نوع A1,A2,A3 می باشند، باید توجه داشت هر سه نوع این فولاد از نوع نورد گرم هستند.
میلگرد تهیه شده برای کاشت میلگرد باید مورد آزمایش قرار گیرد تا مقاومت آن برای کاشت میلگرد مناسب باشد
باید توجه داشت که طبق آیین نامه بتن ایران ضریب الاستیسیته فولاد انتخاب شده برای کاشت مساوی 105*2 نیوتون بر میلی متر مربع در نظر گرفته می شود.
به منظور ایجاد فضای لازم بین میلگردهای کاشت شده برای درگیری بهتر آرماتور با انکر اپوکسی و جلوگیری از ایجاد حفره های هوا در زمان تزریق انکر اپوکسی حداقل فاصله بین دو کاشت میلگرد نباید از قطر میلگرد کمتر باشد.
در صورتی که کاشت میلگرد مربوط به قطر کمتر از ۲۵ میلی متر باشد حداقل فاصله بین دو کاشت ۲۵ میلی متر در نظر گرفته می شود.
برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و یونهای مهاجم به میلگرد های کاشت شده و انکر اپوکسی تزریق شده و محافظت در مقابل حریق می بایست پوششی از سنگدانه های بتن به عنوان محافظ روی آرماتورهای کاشت شده وجود داشته باشد که به آن پوشش بتنی یا کاور گفته می شود.
پوشش بتن روی میلگردهای کاشت شده نباید در هیچ حالت کمتر از مقادیر زیر باشد:
الف) قطر میلگرد کاشت شده
ب) بزرگترین اندازه اسمی سنگدانه ها
در صورتی که هدف از کاشت میلگرد ادامه دادن مقطع ستون باشد و کاشت میلگرد روی مقطع ستون موجود صورت گیرد باید توجه داشت نسبت سطح مقطع میلگردهای کاشت شده به سطح مقطع ستون موجود بین ۰٫۸% تا ۸% باشد
حداقل این مقدار بخاطر جلوگیری از شکست ناگهانی مقطع بعد از کاشت میلگرد می باشد و حداکثر آن به خاطر مسایل اجرایی کاشت میلگرد مثل جابجایی در صورت برخورد سوراخ به میلگرد و عدم نشت انکر اپوکسی است. همچنین باید توجه داشت حداقل تعداد میلگردهای کاشت شده در اعضای فشاری برای میلگردهای داخل خاموت مستطیلی برابر ۴ عدد می باشد