اگر از فعالان حیطه ساختمانسازی باشید قطعا میدانید که گاهی بنا به دلایل مختلف فونداسیون و سازه نیاز به تقویت دارد تا ایمنی کل بنا به این ترتیب افزایش پیدا کند.
این کار یعنی تقویت سازه به دو روش شیمیایی و مکانیکی انجام میشود، در روش شیمیایی مهندسان با استفاده از چسب شیمیایی یا همان انکر شیمیایی هیلتی این کار را انجام میدهند که درباره آن در مقالات دیگر مفصلا صحبت کردهایم، اما در روش مکانیکی از انکرهای مکانیکی استفاده میشود که با نامهای دیگری از قبیل انکر بولت مکانیکی و رول بولت نیز شناخته میشود.
پس در حالت کلی انکر دو نوع است:
- انکر شیمیایی (چسب شیمیایی کاشت میلگرد)
- انکر مکانیکی (رول بولت)
که در این مقاله قصد داریم درباره رول بولت و نحوه جاگذاری آن در بتن صحبت کنیم.
برای دریافت خدمات برش بتن، برش بتن با سیم الماسه، برش بتن با دستگاه کاتر، با ما تماس بگیرید.
فهرست مطالب
انکر بولت یا رول بولت چیست؟
انکر بولت (Anchor bolt) نوعی پیچ است که برای تعمیر، ترمیم و گسترش فونداسیون بنا به سطوح بتنی متصل میشود، از دیگر موارد استفاده رول بولتها اتصال صفحات فولادی مانند پلیتها به یکدیگر است.
رول بولتها به دلیل موارد مصرف گوناگونی که دارند در انواع گوناگونی با ابعاد کوچک و بزرگ تولید میشوند تا شما بتوانید مطابق با مورد مصرفی خود در پروژه عمرانی یکی از انواع آن را خریداری نمایید.
انکر بولت چگونه عمل میکند؟
انکر بولت یا رول بولتهای مکانیکی به دو روش عمل میکنند که این دو روش عبارتند از:
- روش انبساطی و اصطکاکی (Friction and Expansion): در این روش از انکرهای پلاستیکی یا فلزی که با نام انکر انبساطی نیز شناخته میشوند استفاده میشود. این انکرهای مکانیکی پس از جای گیری در محل مورد نظر به دلیل اصطکاک و انبساطی که میان آنها و سایر مصالح موجود در آن نقطه به وجود میآید باعث افزایش مقاومت سازه میشوند.
- روش کلیدی (Keying): این نوع انکرهای مکانیکی دارای دو قسمت هستند که پس از جاگذاری در بتن باید قسمت داخلی آنها خارج شود تا به این ترتیب در داخل بتن کلید شوند و مقاومت سازه را افزایش دهند.
اما نوعی از جاگذاری انکر بولت نیز وجود دارد که به آن روش جاگذاری کلیدی و اصطکاکی گفته میشود زیرا در آن انکرهای انبساطی را در داخل بتن کلید میکنند، قدرت دینامیکی آن نسبت به دو روش قبلی بسیار بیشتر است.
انکر بولت چه کاربردهایی دارد؟
انکرهای مکانیکی علاوه بر افزایش مقاومت سازه کاربردهای دیگری نیز دارند که این کاربردها عبارتند از:
– اجرا و نصب سقفهای کاذب
– ساخت و نصب پنلهای پیش ساخته
– نصب درب و پنجرهها و سایر قسمتهای فلزی و آهنی ساختمانها
– نصب پارتیشنها
– نصب اتصالات حمام و سرویسهای بهداشتی ساختمان
– محکم کردن پوششهای موجود در کانالها و لولههای نصب شده
– اتصال و محکم کردن ریلهای قطار بر روی زمین
– نصب جرثقیلهای ثابت
– نصب انواع دکلها
– ساخت و نصب انواع ماشین آلات ثابت کارخانهها
پس همانطور که متوجه شدید انکر بولت نه تنها در پروژههای عمرانی و ساختمان سازی کاربرد دارد بلکه در صنایع گوناگون دیگر از جمله صنعت ماشین سازی نیز کاربردهای فراوانی دارد.
اجاره هیلتی در مناطق مختلف تهران مثل مناطق شرق، شمال تهران، جنوب تهران و به ویژه اجاره هیلتی غرب تهران در ابزارکده مرجع کرایه انواع هیلتی در تهران
نحوه کاشت انکر بولت
روش کاشت انکر مکانیکی با توجه به محل مورد نظر و کاربردی که برای آن در نظر گرفته شده است تعیین میشود اما روش کلی که برای کاشت انکرهای مکانیکی وجود دارد به شرح زیر میباشد:
1. معین کردن عمق کاشت
2. سوراخ کردن سطح بتن یا هر سطح دیگری با عمق تعیین شده و به وسیله گردبر یا دریل
3. پاکسازی سطح سوراخ شده تا گرد و غبار ناشی از سوراخکاری به صورت کامل پاک شود
4. جاگذاری انکر مکانیکی در داخل سوراخ و استفاده از چکش برای هدایت آن تا به صورت کامل تا عمق تعیین شده و سوراخ شده فرو رود
5. باز کردن مهره انکر و خارج کردن آن
پس از طی مراحل بالا رول بولت در اثر اصطکاک با مصالح دیگر منبسط شده و در داخل آنها کلید میشود.
ابزارکده مفتخر است که برای آسایش و راحتی مهندسان و سازندگان و مشتریان این مجموعه شرایطی را فراهم کرده است که در صورت اجاره هیلتی و اجاره انواع تجهیزات تخریب، خرابی و حتی سوختن دستگاه هیلتی به هیچ عنوان به عهده مشتری نباشد و در صورت خرابی یا سوختن بدون هیچگونه سوال و جوابی در عرض کمتر از یک ساعت دستگاه سالم به صورت رایگان جایگزین میشود تا عملیات تخریب پروژه متوقف نشود.
ما در ابزار کده خوشحالیم از اینکه توانسته از سال ۱۳۹۰ تا کنون همواره بهترین خدمات اجاره تجهیزات و ابزار تخریب و برش بتن و سوراخکاری در تهران و حومه با سریعترین سرویس دهی را در اختیار شما مشتریان گرامی بگذاریم.
بیشتر بخوانید
ذغال دریل چیست؟
چگونه مشکلات رایج در پروژههای ساختمانی را شناسایی و حل کنیم؟
چگونه چکش برقی مناسب خود را انتخاب کنیم؟