همین الان تماس بگیر 09126080038
اجاره هیلتی کرایه هیلتی اجاره پیکور کرایه پیکور اجاره چکش برقی اجاره هیلتی تهران اجاره بتن کن
اجاره هیلتی | اجاره بتن کن |اجاره هیلتی تهران |کرایه هیلتی تهران | اجاره چکش تخریب | اجاره هیلتی 7 کیلویی | اجاره هیلتی 11 کیلویی | اجاره هیلتی 32 کیلویی | اجاره دریل بتن کن | اجاره دریل بتن کن 4 شیار | کاشت بولت | فروش چسب کاشت میلگرد | ارسال تخریبکار | تخریبکار با دستگاه | اجاره دستگاه جوش | اجاره شیارزن | اجاره مینی فرز | اجاره هیلتی شمال تهران|اجاره هیلتی شرق تهران|اجاره هیلتی غرب تهران

میلگرد حرارتی چیست؟ آشنایی با میلگرد حرارتی

میلگرد حرارتی چیست؟ آشنایی با میلگرد حرارتی

مهندسان سازه در زمان ساخت و ساز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. یکی از این مشکلاتی که در زمان اجرای سقف با آن مواجه می شوند، ترک خوردگی سقف است. برای اینکه با این مشکل برخورد شود، بهترین راهی که می‌توان به شما معرفی کرد استفاده از میلگردهای حرارتی پس از بتن ریزی است. 

در واقع وظیفه عمده این میلگردها جلوگیری از تنش های ناشی از جمع شدگی و حرارت بتن است و به همین دلیل نیز آرماتور حرارتی نامیده می شوند. آرماتور حرارتی از انبساط و انقباض بتن و ایجاد ترک جلوگیری کرده و در نتیجه سبب کاهش عرض ترک ها می گردد.

 در خصوص استفاده از میلگرد حرارتی دیدگاه های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به بررسی دقیق هریک از دیدگاه ها خواهیم پرداخت

کاربرد میلگرد حرارتی

همان طور که گفتیم علاوه بر آرماتورهای داخلی تیرچه، تعدادی آرماتور تحت عنوان آرماتورهای حرارتی، عمود بر تیرچه ها قرار داده می شوند که به خوبی با ترک های حرارتی بتن و جمع شدگی آن مقابله می نمایند.

 به طور کلی این میلگردها به صورت چپ و راست بر روی سقف قرار می گیرند و در زمانی که بتن با افت حرارت مواجه می شود از ترک خوردن آن جلوگیری می کند. بهترین مکان قرارگیری این میلگردها یک سوم بالای ضخامت دال بتنی می باشد.

لازم به ذکر است که این میلگردها تنها حرارتی نبوده و نقش باربری نیز دارند. همچنین این آرماتورها در هنگام آتش سوزی از تخریب بتن جلوگیری می کنند. قطر این میلگردها معمولا در محدوده 6.5-6 می باشد و در برخی موارد از سایز 8 آن ها نیز استفاده می گردد.

کاربرد آرماتور حرارتی

کاربرد آرماتور حرارتی

تفاوت میلگرد حرارتی و میلگرد معمولی

برای فهم بهتر تفاوت بین میلگرد حرارتی و معمولی می خواهیم با نظر مثبت و منفی کارشناسان در این زمینه جلو برویم. یکی از مهمترین تفاوتی که میتوان برای این دو اعلام کرد زمان و مکان استفاده از میلگرد حرارتی در مقابل میلگرد معمولی است. مکان و نحوه استفاده از آرماتورهای حرارتی با توجه به دیدگاه مهندس انجام می‌شود، در ادامه به بررسی چند دیدگاه مختلف در خصوص نحوه استفاده از میلگردهای حرارتی می‌پردازیم:

دیدگاه مثبت

از دید برخی مهندسین سازه استفاده از آرماتورهای حرارتی برای جلوگیری از فرآیند خوردگی در بتن، الزامی است. این لزوم تا حدی اهمیت دارد که در آیین‌نامه نیز به استفاده از این میلگردها تاکید شده است. موارد زیر با توجه به نظر مهندسان در خصوص مزایای استفاده از میلگرد حررتی در سازه اعلام شده است.

برای اینکه در زمان بتن ریزی (ساعات ابتدایی)، انبساط و انباض زیادی وجود دارد، میتوان از آرماتورهای حرارتی استفاده کرد و میزان ترک‌ را به طور قابل توجهی کاهش داد. استفاده از میلگرد حرارتی باعث درگیری بتن با مقطع فولادی شده و از بوجود آمدن هرگونه انببساط و انقباضی جلوگیری می‌کند.

 به اعتقاد برخی از مهندسین این میلگردها علاوه بر نقش حرارتی، نقش باربری نیز دارند. چنانچه از میلگرد حرارتی استفاده نشود فاصله 70 سانتی متری روی یونولیت ها تنها یک لایه 5 سانتی متری بتن است که اصولی نخواهد بود.

حال این سوال پیش می‌آید که در صورت عدم استفاده از میلگرد حرارتی با چه مشکلاتی مواجه خواهیم شد؟ عدم استفاده از میلگرد حرارتی در مرحله اول باعث ایجاد ترک خوردگی در بتن شما خواهد شد.

 این ترک خوردگی نیز باعث می‌شود ترشح آب و مواد معدنی به داخل دیوار شده و خوردگی میلگرد را در پی خواهد داشت. به همین دلیل است که استفاده از آرماتور حرارتی به شما کمک می‌کند جلوی هرگونه خوردگی در آرماتور اصلی را بگیرید.

از طرف دیگر بعضی از مهندسین عمران بر این باورند که عدم استفاده از میلگرد حرارتی و در نتیجه آن ایجاد ترک در بتن؛ باعث ایجاد مشکل در عملکرد یکپارچه دیافراگم سقف و افزایش احتمال آسیب در زمان زلزله خواهد شد.

آرماتور حرارتی چیست

لازم به ذکر است که استفاده از آرماتور سایز 8 در این مورد نسبت به سایز 6 ترجیح داده می شود زیرا در اجرا این آرماتورها به کف یونولیت ها چسبیده و داخل بتن رویه قرار نمی گیرند و در نهایت سبب ترک خوردگی بتن می گردند بنابراین بهتر است از سایز 8 آرماتور حرارتی استفاده کنید.

با توجه به مواردی که به آن اشاره شد آرماتور حرارتی نه تنها به مقاومت بتن در برابر ترک خوردگی کمک می‌کند بلکه با گذشت زمان باعث ایجاد محافظت از بتن در برابر هر گونه انبساط و انقباضی می‌شود.

 یکی دیگر از وظایف میلگردهای حرارتی ایجاد یکپارچه سازی در برابر نیروهای وارده و اتصال تیرچه ها به یکدیگر است. با توجه به تمام مواردی که به آن ها اشاره کردیم می‌توان گفت مهندسانی که این موارد را باور دارند، استفاده از آرماتور حرارتی در سازه را کاملا ضروری می‌دانند

اجاره هیلتی در مناطق مختلف تهران مثل مناطق شرق، شمال تهران، جنوب تهران و به ویژه اجاره هیلتی غرب تهران در ابزارکده مرجع کرایه انواع هیلتی در تهران

دیدگاه منفی

حال می خواهیم به بررسی نظر افرادی بپردازیم که باور دارند استفاده از میلگرد حرارتی در ساخت و ساز کاری بیهوده بوده و فقط باعث اتلاف سرمایه می‌شود. به عقیده این دسته از مهندسین بسیاری از سقف ها حتی با وجود میلگردهای حرارتی ترک خورده اند.

 بنابراین به دلیل قیمت بالای میلگردها اعم از قیمت میلگرد بناب و ذوب آهن، استفاده از آن ها به عنوان میلگردهای حرارتی تنها سبب افزایش هزینه گردیده و در نتیجه نهایی تاثیر زیادی ندارد. آن ها به جای استفاده از میلگردهای افت و حرارت روش های دیگری را برای جلوگیری از ترک خوردگی بتن پیشنهاد می کنند.

 از جمله روش های پیشنهادی جایگزین میلگرد حرارتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 میلگرد حرارتی و سه روش جایگزین برای استفاده

در صورتی که مخالف استفاده از میلگرد حرارتی در سازه هستنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از روش های جایگزین زیر است: میلگرد

استفاده از بتن الیافی

کم کردن نسبت آب به سیمان

استفاده از فوق روان کننده

در بتن الیافی، الیافی از جنس فلز وجود دارد که وظیفه آن همانند میلگرد حرارتی است. این الیاف به استحکام کمک می‌کنند و جلوی بوجود آمدن ترک در بتن را می‌گیرند. به جای استفاده از میلگرد حرارتی می توانید میزان آب به سیمان را در بتن کم کنید، این موضوع به روان شدن بتن کمک کرده و در نتیجه آن احتمال ایجاد ترک کاهش پیدا می کند.

 تمام موارد بالا نشان دهنده نظر دسته دوم مهندسان عمران است. این دسته معتقدند استفاده از میلگرد حرارتی در بتن ضرورتی نداشته و به جای آن می‌توان از جایگزین های نام برده استفاده کرد.

با توجه به بررسی نظرات مختلف می‌توان به این نتیجه رسید که استفاده از میلگرد حرارتی ضروری بوده اما بدون مشکل نیست. برای مثال این میلگردها در زمان بتن ریزی سازه با عبور کارگران دچار فرورفتگی می شوند و اثر خود را از دست می‌دهند.

 با توجه به این موضوع پیشنهاد ما استفاده از شبکه مش است. البته جا دارد بدانید که بعضی مهندسان بر این باورند که بهتر است استفاده از سقف تیرچه بلوک ممنوع اعلام شود و به جای آن دال بتنی و سقف کامپوزیت مورد استفاده قرار گیرد.

کاربرد میلگرد حرارتی

فلسفه استفاده از میلگرد حرارتی سقف

در رابطه با بحث آرماتورهای حرارت همیشه این سوال مطرح بوده که از چه نوع میلگردی باید استفاده شود. برخی می گویند که چون این آرماتورها باید در بتن از ترک خوردگی و انقباض جلوگیری کنند باید آجدار باشند.

 اما مساله اینجاست که فلسفه آجدار بودن این است که میلگرد قبل سر خوردن جاری شود. پیاده سازی این فلسفه در سقف به گونه ای است که آرماتور جاری نخواهد شد، دلیل این موضوع انقباض ضعیف بتن است. این ویژگی جلوی سر خوردن میلگرد در بتن را می گیرد.

از آنجایی که نیروهای موجود در این قسمت کم است، احتمال لیز خوردن آرماتور حرارتی به حداقل می‌رسد. موضوعی که باعث سر خوردن میلگرد در بتن می‌شود، طول مهاری آرماتور حرارتی داخل بتن سازه است.

 برای کم کردن طول مهاری باید از آرماتورهای آجدار استفاده کنید. طول مهاری آرماتور حرارت به اندازه کل سقف است بنابراین در این حالت می توان آرماتور بدون آج استفاده کرد. علاوه بر بحث ساده و آجدار بودن، قیمت میلگرد نیز در انتخاب آرماتور حرارتی اهمیت ویژه ای دارد و لازم است به آن توجه شود.

 برای مثال می‌توان گفت قیمت میلگرد آجدار و قیمت میلگرد ساده با یکدیگر تفاوت دارد، این موضوع باعث می‌شود در مواقعی که نتیجه استفاده از این محصولات ثابت است، میلگرد ارزان تر را انتخاب کنیم. برای دریافت اطلاعات کامل در خصوص قیمت میلگردهای حرارتی با کارشناسان خبره مرکزآهن تماس بگیرید.

میلگرد حرارتی چیست؟

میلگرد حرارتی چیست؟

در واقع وظیفه عمده این میلگردها جلوگیری از تنش های ناشی از جمع شدگی و حرارت بتن است و به همین دلیل نیز آرماتور حرارتی نامیده می شوند.

نحوه اجرای میلگرد حرارتی چگونه است؟

به طور کلی این میلگردها به صورت چپ و راست بر روی سقف قرار می گیرند و در زمانی که بتن با افت حرارت مواجه می شود از ترک خوردن آن جلوگیری می کند. بهترین مکان قرارگیری این میلگردها یک سوم بالای ضخامت دال بتنی می باشد.

میلگردهای حرارتی چه سایزهایی دارد؟

قطر این میلگردها معمولا در محدوده ۶٫۵-۶ می باشد و در برخی موارد از سایز ۸ آن ها نیز استفاده می گردد

سخن آخر

ابزارکده مفتخر است که برای آسایش و راحتی مهندسان و سازندگان و مشتریان این مجموعه شرایطی را فراهم کرده است که در صورت اجاره هیلتی و اجاره انواع تجهیزات تخریب، خرابی و حتی سوختن دستگاه هیلتی به هیچ عنوان به عهده مشتری نباشد و در صورت خرابی یا سوختن بدون هیچگونه سوال و جوابی در عرض کمتر از یک ساعت دستگاه سالم به صورت رایگان جایگزین میشود تا عملیات تخریب پروژه متوقف نشود.

ما در ابزار کده خوشحالیم از اینکه توانسته از سال ۱۳۹۰ تا کنون همواره بهترین خدمات اجاره تجهیزات و ابزار تخریب و برش بتن و سوراخکاری در تهران و حومه با سریعترین سرویس دهی  را در اختیار شما مشتریان گرامی بگذاریم

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

پیمایش به بالا